Obrázek není k dispozici

Představujeme vám přehled jednotlivých míst a oblastí vhodných k investici do nemovitosti v Řecku, ve kterých se nachází nabídky nemovitostí, jejichž prodej zprostředkováváme.
 

Kréta

je největší řecký ostrov ve Středozemním moři zahrnující čtyři řecké prefektury - Iraklion, Chania, Rethymnon a Lasithi. Hlavní město je Iraklion, dalšími významnějšími městy jsou Chania, Rethymnon a Ágios Nikólaos, která zároveň představují centra jednotlivých prefektur.

Rozloha ostrova je 8 261 km2.

Kréta má dvě mezinárodní letiště: Letiště Nikos Kazantzakis nedaleko hlavního města Iraklionletište Daskalogiannis nedaleko města Chania. Krétské pláže patří k nejkrásnějším v Evropě a mnoho z nich každoročně získává Modrou vlajku, což je mezinárodní ocenění, které hodnotí čistotu a úpravnost pláží, vybavenost, čistotu moře a přírodní rámec bezprostředního okolí. Přispívají k tomu i atraktivně vypadající nemovitosti.

Investice do nemovitosti - Řecko, Kréta:

Naprostá většina hospodářského i turistického života se odehrává na severním pobřeží ostrova, kde leží i všechna města. Téměř 90% obyvatel žije podél severního pobřeží a i přes 80% turistů tráví svoji dovolenou v této oblasti. Infrastruktura je na severu velmi pečlivě budována a rozšiřována, jižní oblasti jsou v popředí zájmu těch, kteří si potrpí na klid a odtržené od každodenního ruchu civilizace. Za ten se tu platí i vyššími cenami nemovitostí. Investoři do nemovitostí vyhledávají střediska na severu, zejména v blízkosti větších turistických center. Nejvíce zde investují Britové, Skandinávci a Francouzi.
 

Rhodos

je svou rozlohou a počtem obyvatel největším členem souostroví Dodekánes a zároveň čtvrtým největším ostrovem Řecka. Leží v jihovýchodním cípu Egejského moře, vzdálený pouhých 10 kilometrů od tureckého pobřeží. Jeho poloha na křižovatce pradávných obchodních cest mezi východem a západem zajistila ostrovu prosperitu a politickou důležitost.

Rozloha ostrova je 1398 km2, počet obyvatel ostrova je přibližně 130 000, z toho hlavní město Rhodos má 80 000 obyvatel.

Rhodos má jedno mezinárodní letiště: Letiště Diagoras nedaleko hlavního města Rhodos.

Rhodos je ideálním místem pro milovníky moře a slunce. Ostrov je jedním z nejvíce osluněných míst v celém Řecku. Rhodské pláže často lemované vysokými útesy patří k nejkrásnějším v Evropě a řada z nich má Modrou vlajku, Na Rhodosu je bohatá floru i fauna, najdete zde i významné turistické památky. Rhodosu se říká ostrov růži, skalní růže jsou doslova všude a v květnu, kdy je zde příjemných 25 stupňů , nádherně kvetou.

Investice do nemovitostí - Řecko, Rhodos:

Naprostá většina hospodářského i turistického života se odehrává na severní části ostrova a na jeho východním pobřeří, kde leží i všechna turistická centra, zde se soustředí i největší zájem o nemovitosti. Řecko vybudovalo infratruktura po celém ostrově, jižní oblasti jsou v popředí zájmu těch, kteří si potrpá na klid. Investoři do rekreačních nemovitostí vyhledávají celý ostrov, většinou okolo středisek na východě, v současnosti se začíná hodně investovat na nejjižnější části ostrova. Zde jsou velké možnosti relativně levně koupit krásné nové vily postavené v tradišním rhodském stylu. Nejvíce zde, stejně jako na Krétě, investují Britové, Skandinávci a Francouzi.
 

Chalkidiki

je poloostrov v severní části řecké pevniny, zhruba uprostřed území Makedonie, kde zasahují do Egejského moře tři výběžky připomínající ostny Poseidonova trojzubce.

Blízko Chalkidiki je mezinárodní letiště v Soluni (Thessaloniky), které je druhým největším řeckým městem.

Turistická centra jsou na nejzápadnějším článku trojzubce, na poloostrově Kassandra. Jeho pobřežní část začíná u města Nea Kallikratia, které je jedním z nejznámějších přímořských letovisek na Chalkidiki. K němu přiléhá dlouhá písčitá pláž Nea Moudania. K dalším významným letoviskům patří např. Agios Mamas.

Prostředním z ostnů Poseidonova trojzubce je Sithonie. Je klidnější než Kassandra, možná i trochu vznešenější, za nejhezčí obec na poloostrově je označována vesnice Parthenón. Osada, jejíž kořeny sahají do 13. stol., je dnes krásně zachovalým letním a víkendovým střediskem. Třetí částí trojzubce, po všech stránkách zcela odlišnou, je svatá hora Athos.

Investice do nemovitostí - Řecko, Chalkidiki:

Naprostá většina hospodářského zívota se odehrává v Soluni a jejím bezprostředním okolí. Turistmu jsou zasvěceny dva prsty poloostrova. na jeho východním pobřeří, kde leží i všechna turistická centra. Infratruktura je vybudována po celém pobřeží poloostrova.

Investoři do nemovitostí vyhledávají celý poloostrov a okolí, s vyjímkou Athosu. Ceny nemovitostí jsou zde nižší oproti nemovitostem na Kretě či Rhodosu zhruba o 10-15%.
 

Olympská riviéra 

Přímo pod svahy majestátného Olympu vysokého necelé tři tisíce metrů se nachází jedna z nejvýznamnějších rekreačních oblastí kontinentálního Řecka. Popularita Olympijské riviéry neustále roste, což je způsobeno její bezpochyby nádhernou polohou, mimořádně čistou vodou, nádhernými písčitými plážemi a malebnou krajinou, které vévodí hora Olymp.

Nejbližší mezinárodní letiště je v Thesaloniki (Soluň).

Investice do realit - Řecko, Olympská riviéra:

Investoři do nemovitostí vyhledávají celé rušné pobřeží od Methoni po Neo Pori, oblíbená je Leptokarya, Paralia, Platamon, zajímavé nemovitosti a cenově velmi dostupné se nachází ve vesničkách pod Olympem, kdy lze najít domy s nejvyšší horou Řecka v zádech a nádherným mořem před sebou. Olympská riviéra patří k cenově nejvýhodnějším lokalitám. Je zde možné zakoupit apartmány blízko moře, tak vily v nadmořské výšce kolem 300 - 500 m.
 

Zakynthos

Zakynthos je řecký ostrov v Jónském souostroví. Jeho rozloha je 406 km2 a žije zde okolo 30000 obyvatel. Zakynthos je nejjižnějším z velkých Ionských ostrovů (Heptanés) a leží pouhých 16 km od západního pobřeží Peloponésu. Ostrov Zakynthos je úrodný, zelený a charakterizují jej horské vísky, kláštery a pozoruhodné vyhlídky. Hlavním městem ostrova Zakynthos je město Zakynthos, u kterého se nachází letiště.

Investice do realit - Řecko, Zakynthos:

Na ostrově je několik menších městeček, investoři vyhledávají nemovitosti jak na pobřeží v Xehoriati, Alikes či Limni Keri, tak ve vnitrozemí, které vzhledem k velikosti ostrova není nikterak vzdálené od moře. Infrastruktura ostrova je velmi dobrá, nabízí se zde jak novější vily a apartmány, tak starší rekonstruované nemovitosti.
 

Poloostrov Peloponés 

Peloponés je největší řecký poloostrov, nachází se v jižním Řecku a rozkládá se na jih od Korintského zálivu, pomocí úzké šíje je spojen s pevninou. V nejužším místě byl vyhlouben Korintský průplav. Poloostrov je velmi členitý, objevují se zde přímořské roviny, náhorní plošiny i vysoké hory. Západ ostrova je divoký a téměř neobydlený.

Investice do realit - Řecko, Pelopones:

Celé pobřeží poloostrova je řídce osídleno, největší zájem o nemovitosti je kolem města Kalamata, které se nachází v zálivu u jižního cípu poloostrova a dále v okolí města Pirgos na západním pobřeží poloostrova.
 

Máte zájem o zahraniční nemovitosti? Řecko je atraktivní příležitost, naleznete zde jak staré tradiční kamenné domy, tak nově postavené vily či pěkné apartmány v nových komplexech. Vyberte si z naší aktuální nabídky řeckých nemovitostí.