Obrázek není k dispozici

Řecko si prošlo pandemií koronaviru relativně bez újmy. V současnosti Řekové doufají, že přivítají zpět turisty, ačkoli se cizinci čím dál tím víc rozhlížejí po výběru bydlení nebo investiční nemovitosti u moře. Pandemie COVIDu-19 sice zasadila řeckému turizmu úděsnou ránu, ale také zaznamenala svůj přínos pro mnoho evropských „home hunters“, neboli mistrů ve vyhledávání bydlení, čímž v krátké době proměnila tuto prosluněnou zemi a její ostrovy v největší trh s nemovitostmi.

Jen britská poptávka vzrostla v posledních týdnech o více než 200 %, což vedlo k rostoucímu přílivu investičního zájmu, načež před týdny vláda Spojeného království ohlásila plány na zmírnění cestovních restrikcí v cestování, o čemž mluví místní i mezinárodní realitní makléři.

Ve spršce dat nedávno zveřejněných největším britským trhem s nemovitostmi, společností Rightmove, se Řecko umístilo jako nejžhavěji vyhledávaná destinace v Evropě, hned vedle Španělska, Francie, Portugalska a Itálie. Ve skutečnosti byl zájem tak intenzivní, že více než milion online dotazování bylo zaznamenaných v den, kdy vláda koncem června oznámila nová nařízení pro cestování.

Lokace, lokace, lokace

Celoplošně nahlásilo pět oblíbených destinací – Řecko, Španělsko, Francie, Portugalsko a Itálie 340 % nárůst zájmu o zámoří v porovnání s údaji zaznamenanými v polovině června, uvedli realitní makléři.

 

Zdroj:

https://www.dw.com/en/coronavirus-greece-house-hunting/a-54167374